Abdij Koningshoeve Berkel Enschot
18 februari 2016

Omdat het weer mee zat konden we buiten op het terras van de abdij genieten van onze koffie met huisgemaakt appeltaartje, abdijkoekje en chocolaatje. Vanwege het grote aantal deelnemers werd de groep in tweeën gesplitst.

Daarna volgde een rondleiding in
de bierbrouwerij. We konden de verschillende ingrediënten ruiken en proeven en zagen de oude en de nieuwe brouwerij.
Er werd uitgelegd dat bier pas trappistenbier genoemd mag worden als het aan drie voorwaarden voldoet: het moet gebrouwen worden binnen de muren
van een abdij, door of onder toezicht van monniken en een gedeelte van de opbrengst moet naar goede doelen gaan.
De monniken leiden een sober leven van 8 uur slapen, 8 uur bidden en 8 uur werken. Ook mogen
zij niet praten.
Tot slot werd er een film vertoond over de brouwerij en konden we zelf een biertje proeven. Voor degenen die niet van bier houden was er frisdrank.