Vereniging Gepensioneerden Jeroen Bosch Ziekenhuis

Excursie Biesbosch 7 juni 2018.

Onze jaarlijkse dagtocht is ditmaal naar “De Biesbosch”. Na het vertrek bij station Oost, brengt de bus ons naar Drimmelen. Hier gaan we aan boord van de Zilvermeeuw-II en maken een vaartocht over de Amer, over de grote en twee kleinere kreken in de Biesbosch. Tijdens de vaart genieten we van koffie, thee en gebak.

Velen van ons gaan hierna naar het bovendek, om relaxend in de zon te genieten van de geweldige natuur. Veel reigers, zwanen en meerkoeten en Canadese ganzen scheren bedachtzaam over het water. Een kleurig schouwspel zien we aan de waterkant van de oerossen en de konincks paarden. Het boswachtershuisje op een eilandje, de griendwerkershuisjes van vroeger. Het is of de tijd hier nog stil staat.

Na de boottocht rijden we naar Terheijden, daar genieten wij allen van een heerlijke lunch in het restaurant de Gouden Leeuw. Hierna bezoeken enkelen van ons de Maria kapel van de middeleeuwse kerk St. Antonius Abt uit 1400. Dan gaan we met de bus naar Werkendam, hier bezoeken we het prachtig gelegen, bijna verborgen Biesbosch museum. Het dak hiervan is helemaal begroeid met grassen. Wij bekijken eerst een film over het ontstaan en de geschiedenis van de Biesbosch. Daarna kan men het museum, met vele gebruiksvoorwerpen en filmopnamen, zelf bezoeken. Als afsluiting van de dag, een goed smakend diner in Gameren. Iedereen heeft genoten van deze ontspannende dag.

Wilma Verhoeven

boot bever