Vereniging Gepensioneerden Jeroen Bosch Ziekenhuis

Bezoek Aspergeboerderij “De Vlaamsche Hofstee” van Rini en Carien van Rooy, 10 mei 2022.

Na een lange afwezigheid, door de Covid-19 Pandemie, konden we weer samen komen om een gezellige middag te hebben. We werden om 13.30 uur verwacht en ontvangen met een kopje thee /koffie en daarbij een heerlijke suikerschelp, gevuld met banketbakkersroom, aardbeien en slagroom, Dat was echt smullen!

Na een gezellig samenzijn van ± 1 uur werd de groep in tweeën gedeeld. We kregen uitleg over het telen, steken en sorteren van asperges en een korte film. uitleg Sinds 1 jaar ligt de akker van ca. 1 ha niet meer naast het huis maar een stuk verderop. Zeer interessant. In 1978 begonnen, gelegen in de buurtschap Drunense Haai [is Brabants voor de Kuiksche Hei], met een bescheiden aspergekwekerij aan de Kasteeldreef, door de ouders van Carien. Voorheen hadden zij een groothandel in groenten en fruit en de asperges meer als hobby erbij.

In 1988 besloten Rini en Carien van Rooy te verhuizen naar de overkant, binnen de Haai naar Groenewoud. Vanaf 2016 gebeurt de verwerking en verkoop in de Vlaamsche Hofstee, een nieuw, in Vlaamse stijl, gebouwde boerenschuur, wel in luxe vorm. Dit om de Bourgondische cultuur erin te houden.

onder de pergola

Lees meer.